JEDILNIK VRTEC
2
JEDILNIK – VRTEC
Oktober 3. teden
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO | MALICA |
PONEDELJEK
14. 10. 2024 |
Polnozrnata štručka(2), mleko(5) | Sadna malica | Česnova juha, piščančji ragu s porom, pečena polenta, rdeča pesa, sezonsko sadje | *kefir(5), sadje |
TOREK
15. 10. 2024 |
Polnozrnati rogljiček(2,4,5), kakav(5) | Sadna malica | Kostna juha z zvezdicami(2,4), puranji zrezek v smetanovi omaki(5), pražen krompir, zelena solata, sezonsko sadje | Skutin zavitek(2,4,5), sadje |
SREDA
16. 10. 2024
|
Vmešana jajca(4), kruh(2), sveže kumare, šipkov čaj z medom | Zelenjavna malica | Bučna kremna juha, mesni polpeti, francoska solata, sezonsko sadje | Presta(2), sadje |
ČETRTEK
17. 10. 2024
|
Ovseni kruh(2), piščančje prsi brez ovoja, *sveža paprika, sadni čaj | Sadna malica | Grahova juha, pečen losos, slani krompir z blitvo, motovilec s fižolom, sezonsko sadje | Kruh(2), sadje |
PETEK
18. 10. 2024 |
Mlečni namaz(5), pirin kruh(2), nesladkan čaj | Sadna malica | Ričet, sladica(2,4,5) | *Sadni jogurt (buča in marelica), kruh(2) |
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. | |
1. Ribe in proizvodi iz njih | 8. Mehkužci in proizvodi iz njih |
2. Gluten | 9. Arašidi in proizvodi iz njih |
3. Oreški | 10. Soja in proizvodi iz nje |
4. Jajca in proizvodi iz njih | 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega |
5. Mleko in mlečni proizvodi | 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega |
6. Lista zelena in proizvodi iz nje | 13. Žveplov dioksid in sulfiti |
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) | 14. Volčji bob in proizvodi iz njega |
*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.
Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)
Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič
Hitre povezave
Kontakti
Hišna centrala: +386 15800 500
Sprejemna ambulanta zdravstvene enote: +386 15800 536
Tajništvo: +386 15800 532
Zbornica osnovne šole: +386 15800 552
Zbornica vrtca: +386 31 339 864
Zbornica srednje šole: +386 15800 537
Dom: 00386 1 58 00 514, +386 15800 543
Tajništvo direktorja: 00386 1 58 00 512
Telefaks: 00386 1 56 82 527
Elektronska pošta: info@zgnl.si
Osebna izkaznica
Polno ime: ZAVOD ZA GLUHE IN NAGLUŠNE LJUBLJANA
Kratko ime: ZGN Ljubljana
Naslov: Vojkova cesta 74, 1000 Ljubljana
Matična številka: 5695252000
Davčna številka: SI 57421838
Šifra proračunskega uporabnika: 68993
Številka transakcijskega računa: SI56011006030689950
BIC koda: BSLJSI2X
Banka: Banka Slovenije, Slovenska cesta 35, 1505 Ljubljana
Ustanovitveni akt ZGNL: Sklep vlade št. 01403-155/2023/4 z dne 9. 1. 2024.
Energetska izkaznica