JEDILNIK – MAJ 2021 – 3. TEDEN

 

DAN MALICA KOSILO

PONEDELJEK

17.5.2021

Chiabata s čebulo(2), posebna salama, sir(5), kisle paprika, čaj, banana Goveja juha s fritati(2,4), puranja pečenka v omaki iz bučk, ajdovi svaljki(2), rdeča pesa v solati, sezonsko sadje

TOREK

18.5.2021

Sendvič s kuhanim pršutom(2), trdo kuhanim jajcem(4) in kislo kumarico, čaj, melona Gobova juha s kislo smetano(5), piščančji ražnjiči, pečena zelenjava, krompirjeva solata s kumarami, sezonsko sadje

SREDA

19.5.2021

 

Mesni burek(2,4,5), jabolčni sok, hruška Kremna česnova juha(5), file orade(1) na maslenem krompirju(5) z blitvo, pečena zelenjava, zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje

ČETRTEK

20.5.2021

 

Polnozrnata bombeta(2), mesni sir, rezina paradižnika in solate, čaj, ananas Korenčkova juha(5), mesno zelenjavna lazanja s sirom(2,4,5), zelena solata s koruzo in paradižnikom, sezonsko sadje

PETEK

21.5.2021

Topli sendvič s tuno(1), sirom(5) in solato, pomarančni sok, ringlo Pohorski lonec s svinjskim mesom, sladica (2,4,5), kruh(2), sezonsko sadje

V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.

1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.) 

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik