JEDILNIK SREDNJA ŠOLA

4. TEDEN APRIL

DAN MALICA KOSILO
PONEDELJEK

22. 4. 2024

Pirin kruh(2), tunin namaz(1,5), sok, hruška Čevapčiči, pečena zelenjava, kečap, rdeča pesa, sezonsko sadje
TOREK

23. 4. 2024

Črn kruh(2), maslo(5), marmelada, kakav(5), pomaranča Skutni štruklji z drobtinami(2,4,5), zelena solata, sezonsko sadje
SREDA

24. 4. 2024

 

Žemlja(2), salama, sir(5), kisle kumarice, limonada, melona Mesna štruca, pražen krompir, zeljna solata, sezonsko sadje
ČETRTEK

25. 4. 2024

 

Grški jogurt(5), žemlja(2), jabolko Piščančji paprikaš, ku kus šparglji(2), mešana solata, sezonsko sadje
PETEK

26. 4. 2024

Pica klasik(2,5), voda, jabolko Bograč, sladica(2,4,5), sezonsko sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.                          

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

S 4. 3. 2024 začne ponovno obratovati šolska kuhinja.

Organizatorica šolske prehrane: Maja Uranič