JEDILNIK – SREDNJA ŠOLA

December, 1. teden

DAN MALICA KOSILO

PONEDELJEK

29.11.2021

Francoska štručka(2), suha salama, *eko paprika, čaj, mandarina Goveja juha z ribano kašo(2,4),  pečene piščančje krače, riž z grahom, rdeča pesa v solati, sezonsko sadje

TOREK

30.11.2021

Sirova štručka(2,5), mortadela, kisle kumarice, sok, jabolko

Korenčkova juha(5), *bio goveji zrezki v čebulni omaki(2), mlinci(2), mešana solata, sezonsko sadje

SREDA

1.12.2021

 

Sirov burek(2,4,5), probiotični jogurt(5), grozdje Bučna juha(5), pečen file osliča po dunajsko(1,2,4,5), krompir z *bio blitvo, zelena solata s koruzo, sezonsko sadje

ČETRTEK

2.12.2021

 

Topli sendvič s tuninim namazom(1,2,5), solatni list, sok, banana Grahova juha(5), mesni čufti v paradižnikovi omaki(2), rezanci(2), mešana solata s paradižnikom, sezonsko sadje

PETEK

3.12.2021

Lepinja(2) s pleskavico, paradižnik, ajvar, pomarančni sok, melona Pasulj, kruh(2), sladica(2,4,5), sezonsko sadje
V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.
1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.)

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik