JEDILNIK – MAJ 2021 – 3. TEDEN

DAN ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA

PONEDELJEK

17.5.2021

Makova štručka(2), navadni jogurt(5), banana Goveja juha s fritati(2,4), puranja pečenka v omaki iz bučk, ajdovi svaljki(2), rdeča pesa v solati, sezonsko sadje Polnozrnati grisini(2), hruška

TOREK

18.5.2021

Ovseni kruh(2), topljeni sir(5), sveža paprika, čaj, melona Gobova juha s kislo smetano(5), piščančji ražnjiči, pečena zelenjava, krompirjeva solata s kumarami, sezonsko sadje Žemlja s skuto(2,5), suhe slive

SREDA

19.5.2021

 

Prosena kaša na mleku(2,5), jabolčna čežana, hruška Kremna česnova juha(5), file orade(1) na maslenem krompirju(5) z blitvo, pečena zelenjava, zeljna solata s fižolom, sezonsko sadje Sirov polžek(2,5), grozdje

ČETRTEK

20.5.2021

 

Polnozrnata bombeta(2), čičerikin namaz, rezina paradižnika, čaj, ananas Korenčkova juha(5), mesno zelenjavna lazanja s sirom(2,4,5), zelena solata s koruzo in paradižnikom, sezonsko sadje Čokoladni puding(5), prepečenec(2)

PETEK

21.5.2021

Mesni burek(2,4,5), jabolčni sok, ringlo Pohorski lonec s svinjskim mesom, sladica (2,4,5), kruh(2), sezonsko sadje Pletenica(2), kivi

V naši kuhinji uporabljamo tudi tista živila, ki so za nekatere ljudi alergena, zato se lahko sledovi le teh nahajajo v vsaki jedi, ne samo tam, kjer smo jih dodali kot osnovno živilo. Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme.

1. Ribe in proizvodi iz njih 8. Mehkužci in proizvodi iz njih
2. Gluten 9. Arašidi in proizvodi iz njih
3. Oreški 10. Soja in proizvodi iz nje
4. Jajca in proizvodi iz njih 11. Gorčično seme in proizvodi iz njega
5. Mleko in mlečni proizvodi 12. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
6. Lista zelena in proizvodi iz nje 13. Žveplov dioksid in sulfiti
7. Sojine beljakovine – soja in sojin lecitin   (možnost prisotnosti sledov v kupljenih surovinah) 14. Volčji bob in proizvodi iz njega

*Pridružujemo si pravico, da v primeru nepredvidljivih dogodkov spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.         

Ekološko živilo je označeno z * (Označevanje ekoloških živil na jedilniku je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano R Slovenije.) 

Organizatorica šolske prehrane: Špela Osolnik